WTC DE LEDECROSSERS
Over ons

In het najaar van 1969 werd de club, Wielerclub De Ledecrossers, gesticht onder impuls van Edgard Carlier, die dan ook meteen als voorzitter van de club fungeerde.De naam "De Ledecrossers" is afgeleid van de waterloop "De Ledebeek" die doorheen de Parochie Oudenbos stroomt, en aangezien we "crossen" gingen inrichten was de naam algauw een feit.

Oorspronkelijk had de club de bedoeling om jaarlijks een veldrit te organiseren in Oudenbos-Lokeren, ter gelegenheid van de winterkermis van Zeveneken. Daarmee zijn we in 1970 gestart op de 3° zaterdag van november met een cyclocross voor de B-formule (liefhebbers), om nadien het pakket uit te breiden naar een organisatie voor formule B, C en D renners. Tevens heben we 5 jaar de finale ingericht van het regelmatigheidscriterium van "De Bloemenstreek" (een samenwerking met Lo-Hijfte, Zaffelare en Oudenbos-Lokeren).

De eerste overwinnaar te Oudenbos-Lokeren was Julien De Clercq uit Melsen. Uiteraard is Julien altijd de "Poulain" gebleven van De Ledecrossers. Ook was hij vanzelfsprekend er bij toen de club zijn 25-jarig bestaan vierde in de parochiezaal. Hier vindt u een aantal foto's van zijn overwinning op 28 november 1970.

 

De stichter van de club, Edgard Carlier, is voorzitter van de club gebleven tot zijn overlijden ten gevolge van een tragisch verkeersongeval. Hij werd dan opgevolgd door Walter De Coeyer, tot op heden nog steeds voorzitter van Wielerclub De Ledecrossers.

-------------------

In de lente van 1981 vonden enkele wielerminnende bestuursleden van De Ledecrossers dat de tijd aangebroken was voor een Wielertoeristenclub "WTC DE LEDECROSSERS". Edgard Carlier, Walter De Coeyer, Paul Lintacker en Paul Bonne waren er van in de beginne bij. Er werden ritten gereden op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag. Aanvankelijk waren er een 12-tal clubleden. Hieronder ziet u de ploeg op 27 maart 1983


Hier de ploeg :

Voorzitter Edgard Carlier, secretaris Walter de Coeyer en leden : Paul Lintacker, Paul de Coeyer, Gustaaf Cardon, Roger Cannoot, Alfons Van Eetvelde, Julien De Maesschalck,Edgard Saey, Paul Bonne, Benny Valcke, Rudy Geers, Patrick Vereecke, Adhémar Van Kerckhove en Freddy De Meyer.

De truien werden geschonken door de Heer Achiel Dierinck, toemalige zaakkantoorhouder van het Gemeentekrediet te Zevenekendorp. Heden is zijn zoon Geert Dierinck, zaakvoerder van Zakenkantoor Dierinck, de hoofdsponsor.

Sinds de aansluiting als wielertoeristenclub bij de K.B.W.B., het huidge W.B.V. is onze club als het ware geëxplodeerd, en tellen we momenteel 72 clubleden.

Momenteel staat de club in de hoofdmoot van de 1ste reeks van de Top Club rangschikking WBV (Oost-Vlaanderen).
Huidige ploeg :zie foto's
Huidige bestuursploeg :zie bestuur

HomeOver onsbestuurorganisatiesstand zomerstand wintersponsorsContactfoto'sritverslagenblog