In het najaar van 1969 werd de club, Wielerclub De Ledecrossers, gesticht onder impuls van Edgard Carlier, die dan ook meteen als voorzitter van de club fungeerde.De naam "De Ledecrossers" is afgeleid van de waterloop "De Ledebeek" die doorheen de Parochie Oudenbos stroomt, en aangezien we "crossen" gingen inrichten was de naam algauw een feit.

Oorspronkelijk had de club de bedoeling om jaarlijks een veldrit te organiseren in Oudenbos-Lokeren, ter gelegenheid van de winterkermis van Zeveneken. Daarmee zijn we in 1970 gestart op de 3° zaterdag van november met een cyclocross voor de B-formule (liefhebbers), om nadien het pakket uit te breiden naar een organisatie voor formule B, C en D renners. Tevens heben we 5 jaar de finale ingericht van het regelmatigheidscriterium van "De Bloemenstreek" (een samenwerking met Lo-Hijfte, Zaffelare en Oudenbos-Lokeren).

De eerste overwinnaar te Oudenbos-Lokeren was Julien De Clercq uit Melsen. Uiteraard is Julien altijd de "Poulain" gebleven van De Ledecrossers. Ook was hij vanzelfsprekend er bij toen de club zijn 25-jarig bestaan vierde in de parochiezaal. Hier vindt u een aantal foto's van zijn overwinning op 28 november 1970.

De stichter van de club, Edgard Carlier, is voorzitter van de club gebleven tot zijn overlijden ten gevolge van een tragisch verkeersongeval. Hij werd dan opgevolgd door Walter De Coeyer, tot op heden nog steeds voorzitter van Wielerclub De Ledecrossers.

-------------------

In de lente van 1981 vonden enkele wielerminnende bestuursleden van De Ledecrossers dat de tijd aangebroken was voor een Wielertoeristenclub "WTC DE LEDECROSSERS". Edgard Carlier, Walter De Coeyer, Paul Lintacker en Paul Bonne waren er van in de beginne bij. Er werden ritten gereden op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag. Aanvankelijk waren er een 12-tal clubleden.

De truien werden geschonken door de Heer Achiel Dierinck, toemalige zaakkantoorhouder van het Gemeentekrediet te Zevenekendorp. Tot einde 2022 was zijn zoon Geert Dierinck, zaakvoerder van Zakenkantoor Dierinck, de hoofdsponsor

Viering 50 jaar Club De Ledecrossers op 23 oktober 2021

Op zaterdag 23 oktober 2021 werd onze club ontvangen op het stadhuis door de burgemeester Filip Antheunis, in gezelschap van een aantal schepenen en gemeenteraadsleden, wegens ons 50 jarig bestaan.Hierbij werd het gulden boek plechtig ondertekend.

Na de stopzetting van de activiteiten van Zakenkantoor Geert Dierinck einde 2022 konden we in 2023 een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen : De Maesschalck-Goethals Zonwering uit Lokeren. Meer info over deze mooie en dynamische onderneming vindt u op hun website : https://demaesschalckgoethals.be/